Dezvoltare personala prin iubire
eu sunt...

Prima zi din noua mea viață

M-am tot gândit și încă mă mai gândesc cum să pun totul pe hârtia virtuală numită blog ☺, și am ajuns la concluzia că cel mai bine ar fi să încep cu prima mea întalnire cu Dan, omul care m-a învațat cum să-L iubesc pe Dumnezeu:

Când spun “totul” mă refer la toate informațiile pe care eu știu ca am misiunea de a le transmite mai departe pentru toți aceia care sunt interesați să se dezvolte personal, cu mențiunea că: nu exista dezvoltare personală fără dezvoltare spirituala, pur si simplu nu ai cum să crești și să te dezvolți fără lumina către care să te îdrepț, fără “target”.

Și așa a început:

În anul 2012 august – septembrie am ajuns la Dan, nu știam nimic despre el ci, doar că atunci când i-am auzit numele am spus: “vreau și eu să merg la el”. 

Prima întrebare pe care mi-a adresat-o a fost: îl iubești pe Dumnezeu? … m-am blocat. Am căscat niște ochi cât … cepele și i-am răspuns, cred contrariata: cum să-L iubesc???!!!! Mi-e frică de El!!! … a zâmbit și mi-a replicat cu o blândețe ca de bunicuț: cum să-ți fie frica măi??? El te iubește!!! … nu pot să descriu ce emoție am simțit atunci în inimă, a fost prima dată in viața mea când am conștientizat iubirea lui Dumnezeu, aveam aproape 39 de ani și pot să spun ca eu de atunci am început să trăiesc cu adevarat.

Acum urmează întebarea 2 pe care ți-o adresez eu ție: ești feritict / fericită? 

Ce crezi  că te-ar face mai fericit / fericită? Ce ai vrea să schimbi?

Am o lista cu defecte: SUPĂRARE, PESIMISM, EGOISM, RĂUTATE, MINCIUNA, ORGOLIU, INVIDIE, FURIE, FRICĂ, URĂ, DISPRET, GELOZIE, VANITATE. AROGANȚĂ…

și te rog să o citesti și să fii foarte sincer / sinceră cu tine și să bifezi defectele pe care le ai. 

Și eu vin cu întrebările: 

dacă esti SUPARAT/Ă esti ferticit/ă? 

dacă esti PESIMIST/Ă esti fericit/ă?

dacă esti EGOIST/Ă esti fericit/ă? … 

…. Și tot așa … da, știu, ai să spui că noi trăim in lumea reală și că nu se poate să renunți la toate astea … crede-mă la scuze și pretexte care te țin în zona de comfort și de a nu face schimbări majore eram expert, profesor chiar … primul challenge pe care mi l-am propus a fost: să nu mai mint! (nu există minciună mică, albă, bună etc este minciună și punct) și de cațiva ani îmi “iese”, greu, dar am reusit. Este o muncă pe care o ai cu tine în fiecare zi, în fiecare moment, dar rezultatele sunt miraculoase și crede-mă merită efortul. La început este mai greu, însă pe măsură ce avansezi totul vine de la sine pentru că,  dacă tu te pui în armonie cu tine totul în viața ta începe să se armonieze.

Am reușit să duc la zero toate defectele, să le mențin acolo și in locul lor să cresc și să dezvolt calitațile … dar asta este o altă lista despre care vă voi vorbi în viitor.

M-aș bucura dacă mi-ai da un feedback la aceste rânduri, poate, imi vei spune despre defectele tale, poate vrei să mă intrebi ceva, sau poate vrei să împărtășești cu mine experiența ta, eu iți mulțumesc din inima că ai citit aceste randuri … am plantat semințe mici.

Și nu uita: Dumnezeu te iubește!!!

2 Comments

  1. liviu

    capu sus

  2. Badin

    Ar trebui sa participati la un concurs pentru unul dintre cele mai bune bloguri de pe web. Cu siguranta voi recomanda cu caldura acest blog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top